Het SUPseizoen in volle gang!

De ‘zomer’ is voorbij maar September is misschien wel de mooite maand om te suppen. Wil je (privé) les, XLtour, hondenSUP, zonsondergangSUP of eens SUPyoga proberen of zijn er specifieke vragen neem dan contact op met SUPclub Maasvallei via het contactformulier of app naar +32468002913 en vraag naar de mogelijkheden. Voor elke groep en gelegenheid is er een SUPactiviteit!! Bij veel animo kunnen groepen gecombineerd worden. Er zijn ook activiteiten op inschrijving. Zie het schema hieronder.

Datum Tijd Activiteit Prijs Maximaal aantal deelnemers
Elke donderdag19.15 uur-20.45uurSUPyoga€25,-*
Vrijdag 3 september19.00 uur-20.30 uurzonsondergangSUP€30,- ppnog 5 plaatsen
Zaterdag 4 september06.30 uur-08.00 uurzonsopgangSUP
€30,- pp


nog 2 plaatsen

Donderdag 9 september13.00 uur-14.30 uurSUPtour-les€25,- ppnog 6 plaatsen
Zaterdag 11 septemberIn de middag/avond ruimte voor meerdere groepenSUPtour-les
zonsondergangSUP
€25,- pp
€30,- pp
10-12 per groep
Dinsdag 21 september20.15 uur-21.45 uurvollemaanSUP**€30,- ppnog 8 plaatsen
* €20,- per les bij deelname aan meerdere SUPyoga lessen na de eerste les.
** vollemaanSUP; enige SUPervaring vereist.

NIEUW: 3-lessenreeks.

Ben je een beginnende SUPper? Of wil je er mee beginnen? Wil je meer leren over suppen? Wil je een SUP kopen of heb je dat net gedaan? Dan is een 3-lessenreeks misschien iets voor jou! We gaan dieper in op een goede peddeltechniek. Daarnaast komen verschillende SUPboards en ander materiaal aan bod. En hebben we het over veiligheid en het weer. Na de 3-lessenreeks heb je meer kennis en ervaring om zelf te beginnen met SUPpen. Een 3-lessenreeks gaat door vanaf 4 deelnemers.


Samenwerking Watersport Meerstad.

Voor het nieuwe seizoen heb ik 4 nieuwe supboards van het Nederlandse merk Moai aangeschaft.

Tijdens en na activiteiten krijg ik veel vragen over sups. Bij Watersport meerstad hebben ze naast Moai ook nog andere merken sups. Als je daar een sup besteld krijg je met de couponcode SUPCLUBMAASVALLEI €10,- korting. Wil je voordelig een supboard kopen ga dan naar de link:

https://watersport-meerstad.nl/shop-sup-board-kopen/


ZonsondergangSUP.

De wind gaat liggen, het water wordt vlak en een spiegel. De wolken schuiven voorbij de zon. De dag loopt op zijn einde. En op dat moment stap je op een SUP om een tocht te maken op plas Heerenlaak in Aldeneik. Dat is heerlijk ontspannen en relax genieten van de natuur en een prachtige zonsondergang, terwijl je toch inspannend bezig bent! Vlak voordat het echt donker wordt stappen we weer voldaan de SUP af. Toch wel inspannend en die enkele boot die er nog was zorgde nog voor wat leuke golfslag. Moe maar voldaan is de dag dan echt ten einde.

KinderSUP

SUPpen is voor kinderen helemaal geweldig. Ze hebben het vlot onder de knie en SUPpen leent zich goed voor allerlei spelletjes en uitdagingen. Leuk voor een kinderfeest of met het gezin of met de school als onderdeel van een gymles, sportproject of sportdag.

VollemaanSUP.

Terwijl de zon onder gaat maak je je klaar om de SUP op te gaan. Met een klein lampje voor en achter ben je in ieder geval zichtbaar. Als de zon onder is zijn de ogen al gewend aan het donker. Dan komt de maan boven de bomen uit en is de Heerenlaakplas gedeeltelijk verlicht. Het is overdonderend stil en rustig. Je hoort alleen de slagen van je peddel. En als je geluk hebt komen we nog bevers tegen ook. Na een ontspannende inspanning stappen we later de SUP af en genieten we na van de rust.

SUPyoga.

In samenwerking met Cheriëtte Hamers van Yoga Aravinda wordt er yoga op de SUP aangeboden. Een combinatie van SUPpen, yoga, inspanning en ontspanning. En dat op een SUPboard op het water in de natuur! Deze activiteit gaat door in het seizoen op donderdagavond. Hou daarvoor de sociale media in de gaten of stuur een mail/app.

HondenSUP.

Samen met je hond een mooie en leuke activiteit doen? Dat kan op een SUP. We bouwen de les op van zittend tot misschien wel staand op het SUPboard terwijl je hond voorop het board zit/ligt. Samen genieten van de de rust op het water in de natuur.

ZonsopgangSUP.

Het is misschien wel het mooiste moment van de dag. Op het water als de dag ontwaakt. Er is niemand, behalve jezelf op de SUP op het water. Dat is een relax begin van je dag. Ondertussen komt de zon op en zie je de natuur wakker worden.

XL SUPtour: Heerenlaak – Ohé en Laak – Heerenlaak.

Voor de Sportievelingen is er een XL SUPtour. Deze tour gaat vanaf Heerenlaak de Maas over naar Ohé en Laak. Deze sportieve uitdaging zorgt zeker voor wat golven onderweg door de andere waterweggebruikers. Eenmaal de Maas over is er alle ruimte en rust voor een welverdiende pauze. Deze tocht duurt ongeveer 2,5 uur.

SUPclub Maasvallei is begonnen.

Begin mei 2019 was het dan zover. De eerste groepen konden het water op in Aldeneik. Kijk hieronder voor een impressie.

LOCATIE!

En toen was er water!! Na een kleine maand van zoeken en informeren voor een locatie ben ik uitgekomen in Aldeneik (Maaseik). Heerenlaak is de ideale plas voor suppen. Het eerste gedeelte is overzichtelijk en zonder gemotoriseerde watersport. Ideaal om te oefenen. De grote plas er achter biedt genoeg mogelijkheden voor een mooie tour.